Geçiş Astarı Nedir? – Dönüşüm Astarı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Geçiş astarı, duvar konularında çok fazla ihmal edilen ama bir o kadar da avantajlı bir uygulamadır. Dönüşüm astarı uygulaması ile hem duvarlarda daha müthiş bir görünüm hem de duvar boyalarının ömürleri daha uzun olur. Bununla birlikte daha estetik, pürüzsüz ve düz bir görünüm elde edilir. Bu uygulama doğru adımlar atılarak yapıldığında hem kolay hem de pratiktir. Bunun için dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bunları sizlerle paylaşmak ve daha güzel bir iş yapmanıza fayda sağlayabilmek için takip etmeniz gereken adımları paylaştık.

Geçiş Astarı Dönüşüm Astarı Nedir?

Geçiş astarı işlemine geçmeden hemen önce özellellikle Geçiş Astarı Nedir? Dönüşüm Astarı Nedir? gibi sorulara cevap vermek lazımdır. Geçiş astarı, akrilik emülsiyon esas alınarak sağlam bir yapışanlık gösteren ve bu sayede zemini çok güçlü bir şekilde kapatan astarladır. Dönüşüm astarı olarakta bilinmektedir. Genel olarak su bazlı solvent içeren boyalara geçişte bu astar çeşidi kullanılmaktadır. Daha düz ve daha pürüzsüz bir katman elde edebilmek için harika bir avantaj sağlar. Sizde evinizde su bazlı solvent içeren boya kullanmak istiyorsanız; dönüşüm astarı çok ideal bir tercihtir. Duvar 2 kat boyanmadan önce dönüşüm astarı kullanılması gerekmektedir. Özellikle koyu renkten açık renge geçerken geçiş astarı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz, bu şekilde duvarınızı 2 kat boyayla boyadıktan sonra duvardaki renk daha canlı gözükecektir, altındaki eski renk gözükmicektir

Geçiş Astarı Nasıl Hazırlanır?

Geçiş astarı kavramını öğrendikten sonra sizlere Geçiş Astarı Nasıl Hazırlanır? sorusunun cevabını vereceğiz. boyanın duvardaki rengi iyi bir şekilde kapatması için kullanılabilecek bir geçiş astarını boya malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz. Elinize geçen bu dönüşüm astarını nasıl hazırlanır? sorusu da çok sık bir şekilde sorulmaktadır. Bu astar bir miktar su kullanılarak aynı boya hazırlar gibi seyreltilmelidir (duvar boyasından biraz kalın olabilir). Seyreltme işlemini bittikten sonra geçiş astarı hazırlanmıştır.

Geçiş Astarı Nasıl Uygulanır?

Astarın hazırlanışı bittikten sonra ise sizlere Geçiş Astarı Nasıl Uygulanır? sorusunun yanıtını vereceğiz. Astar uygulamaya hazır hale geldiğinde, duvar fırçası veya bir rulo fırça 1 kat yüzeye uygulanabilmektedir. Duruma göre 1,2 saatlik bir bekleme sonrasında 2.katı da uygulayabilirsiniz. Bu, hem daha sağlıklı hem de uygulayacağınız duvar boyasını daha iyi kapatacaktır. Astar tahmini olarak 1,2 saat sonra kurumaktadır. Bundan sonra ise 2 kat boya işlemini yapabilirsiniz.

 

Dönüşüm astarı, doğru bir şekilde uygulandığında harika bir etki gösterir. Daha parlak, daha pürüzsüz ve daha canlı bir duvar yüzeyini elde edebilmek için kesinlikle ana duvar boyası işleminde önce kullanılmalıdır. Bunun içinde ilk olarak yüzeyin temizlenmesi gerekmektedir. Bazı kimyasallar veya zımpara ile yüzeyin  bileşenlerden ve tozlardan iyice temizlenmesi gerekir.